Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ősz

Ősz
Színes falevelek, eső, hűvös idő – megérkezett az ősz!

Az ősz a mérsékelt égöv egyik átmeneti évszaka. Bolygónk északi féltekéjén, így Magyarországon is a csillagászati ősz az őszi nap-éj egyenlőségtől, azaz rendszerint szeptember 23-ától a téli napfordulóig, jellemzően december 22-éig, míg a meteorológiai ősz szeptember 1-étől november 30-áig tart. A vénasszonyok nyara – amelyet angolszász nyelvterületeken indián nyárnak neveznek – általában szeptember végén, október elején köszönt be, és derült vagy napos időt hoz nekünk.

Tudtad-e?

Valójában az, hogy milyen színűek az őszi levelek, attól függ, mennyi cukor van bennük. Minél pirosabbá válik ebben a szezonban a levél, annál többet tartalmaz – ez az oka annak, hogy például a juharfa ilyenkor szinte világít, míg az örökzöldek nem változnak.

Amennyiben spirituális alkat vagy, ősszel könnyen bevonzhatod a szerencséd! Egyes babonák szerint amikor elsétálsz egy fa alatt, az pedig elhullajt egy levelet, érdemes felkapnod, mielőtt földet ér. Ha sikerül, azzal beinvitálod a szerencsét az életedbe – minden levél egy szuper hónapot jelent, úgyhogy érdemes minél többet elkapnod ezekből!

Az őszi, szomorkás hangulat le tudja lombozni az ember hangulatát. Egy pszichológus szakértő szerint erről a megrövidült nappalok tehetnek. Ilyenkor az emberek jelentős része alacsony energiaszintről panaszkodik, kevésbé lelkes, nehezen tud koncentrálni. Edzéssel és testmozgással azonban lehet tenni ez ellen! Az edzés hatására például oxitocin szabadul fel a testben, ami jókedvért felelős hormon, ráadásul abban is segít, hogy az alvás pihentető legyen.

Azt gondolnánk, a hőségben nagyobb az esélyünk a dehidratációra, de a valóság ennek az ellenkezőjét mutatja. Ősszel könnyebben megfeledkezünk a folyadékbevitelről, valamint több teát, kávét fogyaszt az ember, ami pedig vízhajtó hatású – ez fejfájáshoz, bőrszárazsághoz, immunrendszeri gyengüléshez is vezethet, így erre mindenképp figyelj oda!

Mi azonban számos szuper terméket kínálunk vásárlóinknak, kiemelve közülük kényelmes irodai székeinket, vagy akár a duplafalú, glitteres üvegpoharainkat, melyeknek bizonyára mindenki nagy hasznát veszi majd! 

Források:                                                                                                                                               

https://damskisecret.ru/hu/interesnye-fakty-ob-oseni-dlya-shkolnikov-interesnye-fakty-pro-osen-unylaya-pora/

https://www.turistamagazin.hu/hir/egy-kerdes-egy-valasz-tudtad-mikor-koszont-be-hazankban-az-osz 

https://www.bien.hu/osszel-hizunk-izgalmas-erdekesseg-oszrol/