Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Halloween

Halloween
Itt a Halloween!

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ír ünnep október 31. éjszakáján (a Mindenszentek katolikus ünnep előtti estén), melyet elsősorban az angolszász országokban tartanak. Az ünnep 1840 körül került Észak-Amerikába, amikor sok elszegényedett ír földműves vándorolt ki Írországból, akik magukkal vitték az ősi kelta eredetű népszokásaikat és hitvilágukat is. A történelem során több hasonló római kori ünnep is elvegyült a kelta halálkultusz  samhain nevű ünnepével, ezért mai állapotában ez az autentikusnak ismert pogány ünnep az ókori mediterráneumból származó elemeket is tartalmaz, amelyek kiegészültek az ír nép szokásaival és az észak-amerikai, nyugat-európai vidám ünnepi és gasztronómiai bolondozással, töklámpás faragással, jelmezes kéregetéssel, beöltözős partikkal, almahalászattal is.
Mára ez az ünnep egy szórakoztató eseménnyé és lehetőséggé vált a kreativitás kibontakoztatására.


Az ünnephez hozzátartoznak a lenyűgöző díszítések és jelmezek, amelyek segítenek igazi halloweeni hangulatot  teremteni a házban. Ezek között találhatunk töklámpásokat, szellemeket és pókhálókat, amik garantálják az ijesztő hangulatot.


A Halloween jelmezek lehetőséget adnak a gyerekeknek, hogy ijesztő maszkok mögé bújjanak vagy szuperhőssé váljék egy este erejéig. Böngészd át az oldalon található kínálatot, hogy megtaláld a gyerekeid számára tökéletes jelmezt!


Az édességek és sütemények sem maradhatnak ki az ünneplésből. Próbálj ki különleges recepteket, ehhez kiváló választás szilikon halloweeni sütőformánk, mely segítségével mutatós süteményeket készíthet családjának, barátainak! Végül, ne felejtsd el feleleveníteni a hagyományos halloweeni elemeket, mint például a töklámpásokat vagy a hagyományos játékokat, hogy emlékezz az ünnep eredetére és hangulatára.


Összességében a Halloween egy kiváló alkalom arra, hogy kifejezd kreativitásod, élvezd az ijesztő atmoszférát, és együtt ünnepelj a családoddal és barátaiddal. A VeszekValamit.hu weboldalon található termékeket használva könnyedén teremtheted meg az ünnephez szükséges hangulatot és élményt! A feltűnés és a 100%-ban halloweeni hangulat garantált!